About Me

Olen 50-vuotias innokas kotipuutarhuri Tampereelta. Puutarhanhoito ja pienimuotoinen vihannesten ja juuresten viljely sekä marjojen ja hedelmäpuiden kasvatus ovat kauan olleet lähellä sydäntäni. Minulla on perheeni kanssa oma mökkitontiksi melko laaja puutarha ja pieni muutaman aarin peltotilkku kesämökkimme yhteydessä Sydän-Hämeessä, ja joka kesä hoidan sitä perheen kanssa antaumuksella.

Käymme mökillä aina kun vain töiden, muiden harrastusten ja muiden menojen kannalta on mahdollista – usein vähintään kerran viikossa. Keskellä kesää joudumme käymään mökillä useamminkin, sillä kesä-heinäkuun vaihteessa mansikka vaatii huomionsa ja poimijan viljelyksille mieluiten muutaman päivän välein, ja toisaalta pitkin kesää saamme jatkuvasti tuoretta salaattia, kurkkua, ja loppukesästä kurpitsaa ja juureksia suoraan maasta ruokapöytään.

Tämä harrastus vaatii paljon, sillä maan muokkaus ja kitkeminen (josta en yhtään pidä) ovat kovaa työtä ja muita liikuntaharrastuksia ei varhaisesta keväästä aina syksyyn asti juuri kaipaa. Mutta jo kesällä ja aivan erityisesti syksyllä puutarha ja pelto kiittävät hoitajaansa ja tuottavat satoa – vuodesta, sateista, lämpimistä jaksoista ja monesta muusta seikasta riippuen hyvin, tai vähintäänkin kohtalaisesti.