Suomen viinitilat – Hermannin viinitila

Feb 11, 2014 by

Hermannin viinitila on yksi Suomen noin 25 viinitilasta. Se sijaitsee Itä-Suomessa, Ilomantsissa osoitteessa Käymiskuja 1. Jos osoitekin viittaa tilan tuotantoon: se tuottaa kuohuviinejä, viinejä ja likööreitä.

Useimpia tilan tuotteita voi ostaa mukaan sen omasta Hermannin viinimyymälästä, joka sijaitsee tilan yhteydessä. Tilan viineistä mainittakoon erityisesti Kulda Kägöi -niminen valkoherukasta valmistettu, jälkiruokaviiniksi soveltuva makea marjaviini, johon on lisätty ripaus aitoa lakkaa. Maku on erikoinen ja tumma, aavistuksen lakkaan vivahtava. Toinen mainitsemisen arvoinen viini on Aino, valkoinen kuiva marjaviini, joka on valmistettu valkoisesta viinimarjasta. Tämän viinin maku on kirpeän raikas ja hedelmäinen, ja se soveltuu sekä ruoka- että seurusteluviiniksi. Tätä tilan omaa viiniä saa myös Alkon tilausvalikoimasta.

Tilalla valmistetaan ja myydään myös kolmea likööriä. Muzikka on makea, pehmeän mustikkainen, mustikasta valmistettu marjalikööri. Kukki on makea, seurustelujuomaksi soveltuva, aidoista lakoista valmistettu lakkalikööri, jonka väri on kullankeltainen ja maku täyteläinen ja mehevän lakan tuntuinen. Myös tätä likööriä saa tilata Alkon tilausvalikoimasta. Kiegu taas on makea, mustaviinimarjasta valmistettu tummanpunainen, vahvasti mustaviinimarjalta maistuva, cassis-tyyppinen marjalikööri. Jos pidät mustaviinimarjan mausta, tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen likööri, mutta sitä saa vain Hermannin viinitilan omasta ravintolasta ja joistakin muista ravintoloista, sillä lain mukaan sitä ei saa myydä ulos, eikä sitä valitettavasti saa myöskään tilata Alkon tilausvalikoiman kautta.

Hermannin viinitilan erikoisuutena mainittakoon Kulda Hibbu -kuohuviini, jonka väitetään sisältävän aitoa 22 karaatin lehtikultaa. Tämä puolikuiva valkoisesta viinimarjasta, keltaisesta karviaisesta ja lakasta valmistettu viini on varmasti tyylikäs ja tavanomaisesta poikkeava lahja kenelle tahansa.

Tilan alueella on viinitorniksi nimetty näköalatasanne, torni, josta on huimaava näköala Itä-Karjalan vaaroille ja aina Venäjän rajan yli rajan takaiseen Karjalaan. 33 metrin korkuisessa tornissa on ravintola, jossa voi nauttia tilan antimia, niistä valmistettuja cocktaileja sekä likööri- ja muita juomasekoituksia ja samalla ihailla suomalaista vaaramaisemaa ja karjalaista luontoa parhaimmillaan. Torni on paikallinen pienimuotoinen matkailunähtävyys, jossa järjestetään mm. teemailtoja sekä juusto- ja tapas-iltoja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *